Over ons

The Organic Chocolate Factory bv (OCF) is een jonge chocolade producent van, hoofdzakelijk, biologische producten die ook vegan en glutenvrij zijn. We zien onszelf als een private label producent voor de retail. Bovendien zijn we een geschikte leverancier van halffabrikaten voor de levensmiddelenindustrie.

Productiebedrijf

De OCF is een flexibel, ambitieus productiebedrijf en werkt vanuit een moderne IFS gecertificeerde fabriek in Tiel, centraal gelegen in het midden van Nederland.

Wij maken de mooiste chocoladeproducten

Het proces

Gieten Drageren Overtrekken Privat Label

Gieten

Vormen die gevuld worden met chocolade, al dan niet ook met een praline vulling. Denk hierbij aan bijna al het seizoenswerk zoals paaseitjes, kerstkransjes, chocolade letters, harten en nog veel meer. Naast de seizoenen produceert de OCF chocolademelk sticks, chocolade bloemetjes en diverse soorten tabletten, zowel bestrooid al gevuld met een heerlijke praline vulling.

Drageren

Het proces waarbij een kern omhult wordt met een laagje chocolade. Denk daarbij aan bijvoorbeeld noten en zuidvruchten, cornflakes, kruidnootjes en gevriesdroogd fruit. Bij de OCF zijn deze producten altijd glutenvrij en vegan!

Overtrekken

Het proces waarbij een product onder een chocolade douche bedekt wordt met chocolade. Denk daarbij aan heerlijke dadels omhuld met een pure chocolade die gezoet is met suiker uit diezelfde dadels. Daarnaast is dit ook zeer geschikt om koekproducten, mango strips en nog veel meer van een laag chocolade te voorzien.

Private Label

De OCF biedt vele mogelijkheden voor private label verpakkingen. Zo hebben wij de beschikking over een flowpacker maar is het ook mogelijk om de meer handmatige verpakkingen goed te kunnen verzorgen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

De mooiste chocoladeproducten

Wij werken graag met onze klanten samen om mooie chocoladeproducten te maken die iets toevoegen aan hun assortiment. Dit ook vanuit een overtuiging dat onze mensen en grondstoffen van onschatbare waarde zijn en ook als zodanig behandeld moeten worden. Voor de grondstoffen betekent het dat wij bijna uitsluitend biologische ingrediënten gebruiken. Als werkgever proberen wij onze mensen een prettige en veilige omgeving te bieden waar afkomst of historie geen rol speelt!